Life is but a dream...Ours.

"Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you." Wally 'Famous' Amos

  • Ganduri şi imagini din ţara de dincolo de nori.

Plictiseala...

Posted by all3x On 18:54 0 comentarii

La modul general, cel mai serios vorbind...si nu e din cauza universitatii dupa cum v-ati astepta ci din cauza vremii de aici.

Ciclul naturii pe aici e ceva de gen:
-secunda 1=soare
-secunda 5=inorat
-secunda 10=iar iese soarele
-secunda 12=incepe sa ploua 
-secunda 15 si un sfert=iar soare
-secunda 20= deja e pe ghicite, ca nici Dumnezeu nu mai stie ce urmeaza...zici ca se joaca cineva in laboratorul de chimie de sus... :)
Intermediar intre toate secundele fara o constanta anume=vantul - prezent la datorie dupa cum ii vine lui cheful-mai tare sau mai incet; si totul se repeta in fiecare zi de dimineata pana seara cand de obicei e senin si frig de crapa pietrele-asta cand nu ploua-atunci surprinzator dar e mai cald.
Cateodata ca sa nu ne plictisim mai avem parte si de ceata-dar doar dimineata si mai rar...

In rest nu ar mai fi lucruri de care sa ne plangem sau pe care sa le povestim in amanunt. Poate doar sa mentionam faptul ca in sfarsit am primit residence permit-ul si maine fiindca tot avem zi libera ne ducem sa primim si cpr-ul, ma rog un extras doveditor caci yellow card-ul cu cpr(adica asigurarea medicala gratuita) il primim prin posta peste alte vreo 2 saptamani. Ar mai fi de zis faptul ca mai sunt 2 zile si intram in vacanta - Potato Holiday=Vacanta Cartofului (numele i se trage de la un obicei mai vechi de aici cand li se dadea liber copiilor sa se duca acasa in saptamana 42 din an sa-i ajute pe parinti sa culeaga cartofii de pe camp- funny nuh?si cand te gandesti ca acum nu mai trebuie sa mergem la cules). Probabil ca vom pleca in "concediu" sa vizitam Danemarca...inca nu m-am decis cum o sa facem si unde o sa mergem exact pentru ca eu am primit sarcina asta - de fapt cam am eu o idee dar e secret va spun si voua dupa ce o pun in practica. Cert este ca vreau si trebuie sa profitam cat mai mult de vacanta asta mai ales ca dupa aia incep sa se apropie termenele pentru proiecte si examene.
Se aproprie si vizita la Oana si dupa aia munca nu gluma...
Ar mai fi de mentionat ca am aplicat saptamana trecuta pentru cazare in alta parte, am selectat o lista cu locatii  de apartamente dintre toate cele disponibile pentru studenti (ca sa nu platim taxe de membrii si de inscriere pe lista de cautare in asociatiile de locatari de aici) si cu putin noroc de la 1 decembrie o sa fim in alta parte, la doua camere...mai scutim si noi niste banuti, ca e scump domne'scump-acasa era mai ieftin...  :)

Inca nu stiu ce o sa facem in iarna de sarbatori si ma cam sperie un pic gandul, am o mica senzatie (care nu as vrea sa se adevereasca) ca o sa cam stam pe aici, si asta din cateva motive:
-biletele de tren+avion sunt foarte scumpe- luate inca de pe acum si tot ar fi cam 300euro/pers dus-intors;
-nu stim exact exact cand vom termina propriu-zis cursurile aici -  avem si de predat doua proiecte care vor fi anuntate ca teme pe  la sfarsitul lunii noiembrie dar deadline-urile nu le stim inca;
- nu stim exact cand o sa avem examenele in ianuarie...si chiar si asa ar fi un pic peste mana sa ne caram acasa cu toate materialele pentru examene ca sa invatam...si chiar daca am face asta ar fi aiurea si nu stiu daca am reusi sa invatam ceva in preajma sarbatorilor.
Asa ca ramane de vazut ...trebuie sa aflam datele examenelor si a proiectelor si sa ne rugam sa mai gasim bilete la pret rezonabil.

Nu e nimic batut in cuie, momentan sunt doar variante puse pe hartie, insa cert e ca va fi diferit, ciudat si greu daca se va intampla sa nu putem sa mergem acasa de sarbatori, sper sa nu fie cazul.
Vom vedea ce va fi...cea mai buna si mai ieftina varianta era sa facem cumva drumul cu o masina...dar a naibii intamplare niciunul din romanii de aici nu a venit cu masina...nici macar ungurii sau bulgarii sa zicem ca aveam macar cum sa mai scutim niste bani de avion...inca mai caut solutii dar nu stiu la ce rezultat voi ajunge.

Nu fiti tristi...suntem teferi si la urma urmei daca avem noroc si ne mutam in apartament, va asteptam aici, doar sa va burdusiti bine portofelul cu ceva banuti de cheltuiala...si sa nu uitati de sarmale. :)

Tale med dig senere. (Vorbim mai tarziu.)






0 Response for the "Plictiseala..."