Life is but a dream...Ours.

"Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you." Wally 'Famous' Amos

  • Ganduri şi imagini din ţara de dincolo de nori.

Jurnal de bord: ziua 1

Posted by all3x On 21:06 2 comentarii

Surpriza trebuia ridicata dimineata de la ora 8, deci desteptarea pentru mine s-a dat la ora 6, la ora 7.30 eram la reprezentanta unde lucrurile s-au miscat incredibil de repede comparativ cu Spania (actele erau pregatite, au cerut doar o adresa din Danemarca, nu am platit taxa suplimentara pentru ca am doar 23 de ani, pretul masinii a inclus asigurare full, nu a trebuit sa verific daunele masinii - nu ca ar fi avut macar o zgarietura, dar oricum la ei nu se aplica aceeasi regula), in 2 minute masina a fost adusa in fata usii si lasata cu motorul pornit de catre un reprezentant Europcar.La ora 8 eram acasa sa ii dau vestea somnoroasei - care a facut niste ochi foarte mari cand m-a vazut fluturand cheile.

Plecati cu intarziere ca doar e greu sa te pui in miscare pe stomacul gol, ne-am asezat la drum, destinatia Aalborg, 258km de Odense, 2 poduri de traversat, cateva bajbaieli pe drum - am tras concluzia ca e mai sigur sa te ghidezi dupa indicatoare decat dupa hartile scoase de pe internet.
In final am ajuns la prima destinatie.

Aalborg e un oras mare, rupt in doua de apa, practic jumatate pe partea continentala a Danemarcei, jumatate pe insula nordica. Multa lume, multi studenti, toti in vacanta, strazile pline desi era un frig care in Romania ar tine orice om normal in casa...dar aici nu...culmea ii mai vezi si in fuste sau tinute subtiri de parca ar fi vara.
Din peisaj nu lipsesc casele vechi, imbinate cu cateva cladiri cu arhitectura moderna, biserici imense, stradute si baruri care mai de care mai atragatoare, magazine pline ochi dar cu preturi pe masura si port industrial (de altfel cred ca nu lipsesc din nici un oras care are iesire la apa), dar surprinzator nu exista zone intinse de plaja sau de porturi pentru ambarcatiuni turistice; cel putin noi nu le-am gasit.













A doua oprire a fost in Aarhus, asta dupa ce nori imensi ne-au facut sa parasim rapid Aalborg si bine am facut, ca ne-a plouat doar pe autostrada.
Orasul e mic si linistit, ori poate am avut noi impresia asta fiindca am ajuns pe seara cand totul se inchide. Si aici gasesti aceleasi case vechi care parca in alta tara nu s-ar potrivi in peisaj, din nou biserici si port. Alte impresii sper sa ne facem cu alte ocazii, cand mergem pe lumina, din cate am inteles orasul chiar merita vizitat.

















2 Response for the "Jurnal de bord: ziua 1"

  1. Oana says:

    Cred ca ati nimerit voi pe la marginea orasului in Aarhus, caci e al doilea ca marime din Danemarca si principalul port al tarii, din cate stiu eu...

  2. all3x says:

    bine poate era mai corect sa spun ca centrul orasului e mic si linistit...oricum nu pare atat de mare pe cat e...Aalborg pare mult mai mare...dar probabil ca se intinde foarte mult...pana si portul pare mai mare in Aalborg...adevarul il aflam alta data, pe lumina...