Life is but a dream...Ours.

"Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you." Wally 'Famous' Amos

  • Ganduri şi imagini din ţara de dincolo de nori.

Conform unui studiu efectuat de noi putem trage o concluzie linistitoare pentru neamul romanesc: POLONEZII SUNT CEI MAI LENESI OAMENI (preponderent persoanele de sex masculin).
Cum am ajuns la aceasta concluzie? Simplu am urmarit comportamentul polonezilor care stau cu noi in casa. Primul polonez care a stat cu noi 6 luni de zile, Chris, gatea catusi de putin - paste, orez sau oua fierte macar ceva ceva exista vizibil in meniul omului.
Din ianuarie a venit insa seria noua, generatia 2.0 de polonezi: una bucata femela-blonda la propriu si banuim noi si la figurat, si una bucata creatura catalogata drept mascul. Prima gateste numai supe instant, puse in pachete speciale de catre maica-sa si aduse pe autocar, singurul efort depus fiind sa fiarba apa in fierbator sau in cel mai rau caz paste fierte pana se prind zdravan de marginea vasului ca si cum ai face placinta la cuptor. Specimenul masculin insa e cel mai "criminal": raftul de frigider e semi-gol sprijinind subtil un tub de maioneza, dulapul are in dotare o punga de orez si una de paste -  ambele probabil abia inceput fiindca a gatit doar de 2 ori pana acum., in rest traiasca cantina de la facultate(care e si scumpa si limitata la alegere din punctul nostru de vedere) si mesele comune cu diverse ocazii.
Cele mai tari aspecte insa vin abia acum.
! Specimenul bea ceai, o gramada de ceai, insa asta nu e un lucru rau. Dar sa nu iti speli cana de ceai din ianuarie pana acum? In cel mai rau caz sa clatesti cana cu apa ca si cum ai clati un pahar deja curat? Imaginati-va cum ar fi sa puteti citi de cate ori s-a facut ceai intr-o cana la fel cum citesti varsta unui copac in cercurile alea concentrice din trunchiul copacului, cam asa e...o cana alba pe exterior maro in straturi pe interior.
! Specimenul abia acum descopera tehnologia: se pare ca in Polonia masina de spalat automata nu a fost descoperita inca, un model mai vechi (manual) numit "mama" fiind inca in folosinta si la mare cautare cel putin de catre tineretul de sex masculin!? Cum dracu' sa nu iti speli hainele pe motiv ca ai vreo 50 de tricouri cu tine si ca oricum te duci de Paste acasa si iti iei rufele murdare cu tine sa le spele acasa  "mama". Cum dracu' sa spui sincer si nonsalant ca in cel mai rau caz iti vei spala lenjeria intima daca va fi nevoie, in conditiile in care tu stai tot timpul imbracat in casa in acelasi trening si cateodata mai pleci si cu el pe afara (o fi avand mai multe identice)??
Abia dupa ce a scapat aceste detalii catre public, specimenul nostru a binevoit sa faca un efort si sa descifreze tainele masinii de spalat automate, nu inainte insa de a cere ajutorul polonezei ( "mama" in devenire, caci aceasta se pare ca  menirea in viata a tinerelor poloneze->> de aici concluzia ca la femei cunostiintele de acest gen se transmit genetic). De atunci pana acum in aproape doua saptamani s-au putut remarca doua transe de rufe spalate, majoritatea sosete, semn ca din astea ori nu si-a luat suficente cu el ori incepusera deja sa miroasa.
Concluzia e clara: nici macar cand vine vorba de lene nu suntem pe primul loc.

Stiu ca poate nu e frumos ce am scris in randurile de mai sus, dar e realitatea pura, socanta si deloc exagerata, descrisa cat se poate de sincer...

1 Response for the "Radio Shantz Cultural- buletin informativ"

  1. Oana says:

    Albionul isi arata toata sustinerea in aceasta chestiune extrem de delicata pentru diplomatia culturala.