Life is but a dream...Ours.

"Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you." Wally 'Famous' Amos

  • Ganduri şi imagini din ţara de dincolo de nori.

Flensburg, Germania - primul orășel german aflat foarte aproape de granița cu Danemarca, la doar 2h.12m distanță de Odense, drumul incluzând și o călătorie cu un tren ICE (detalii aici - descrierea e cam săracă in limba română și un filmuleț aici - nu e al meu, am fost surprins la apariția trenului să vedem cu ce avem ocazia să călătorim). Aici se regăsește concentrată cea mai mare parte a minorității daneze care trăiește în Germania poate și datorită faptului ca regiunea a fost de fapt parte integrată a Danemarcei cândva.

Bag de seamă că Flensburg este orașul unde au fost trimiși să traiască toți nemții care nu vorbesc limba engleză, ciudat fiind faptul că totuși insistând să vorbești în engleză vei fi înțeles dar ți se va răspunde în germană (inclusiv la biroul de informații turistice). Însă ca să compenseze acest mic neajuns Dumnezeu le-a aruncat nemților în această regiune probabil cel mai mare număr de magazine tip duty-free unde totdeauna vei regăsii in parcare mașini înmatriculate în Scandinavia, prețuri de 3 ori mai mici și clanuri întregi venite la cumpărături umblând cu cărucioare pline de băuturi și dulciuri.

Desi orașul nu are decât jumătate din numărul de locuitori, comparativ cu Odense, este muuuult mai activ, mai agitat, mai fermecător poate - cel putin cand se lasă întunericul. Magazinele sunt deschise cel putin 2 ore în plus față de Odense iar lumea rămâne pe strađă și după ora 17 umplând terasele și restaurantele până pe la miezul nopții. La fel se întâmplă și cu zona de promenadă a portului.

În prima zi am ajuns în Flensburg în jurul orei 11, am identificat hostelul (aflat cam la 300m de gară si maxim 1 km de centru), am lăsat bagajul la recepție și am pornit în recunoaștere. Am cam suferit noi un pic fiindcă ne-am plimbat mult (cazarea o puteam face abia la ora 16) însă ne-am recapătat un pic din puteri după ce am "halit" ceva. Vremea nu a fost prea primitoare în prima zi, trecând foarte brusc de la un soare "criminal" de arzător la nori zdraveni cu vânt rece și un pic de ploaie de vară. Seara după somnul de frumusețe am pornit la promenada din nou.

A doua zi am fost câteva ore la o plajă aflata la câțiva kilometrii de centru, un loc foarte frumos cu ieșire la fjord nu direct la mare, plajă curată, nu foarte aglomerată, cu apă curată dar un pic mirositoare. Apoi am savurat o porție delicioasă de pește cu un fel de cartofi țărănești, însoțită de o bere rece și din nou o mini- plimbare - de data aceasta una nasoală ar putea zice Găbel care cred că mă urăște până în pânzele albe pentru decizia mea genială de a face cumpărături (mici detalii în postul următor).

Ultima zi a fost una chinuitoare: dă-i și cară dimineață bagajele la gară să putem elibera camera la ora 12 și să mai petrecem ceva timp în oraș pânâ la ora 15.30 când aveam trenul.

După zicala românească " Vorba lungă sărăcia omului" mai bine las câteva poze care să vorbească în locul meu.

 

 

 





 











0 Response for the "Călători în Flensburg (1)"