Life is but a dream...Ours.

"Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you." Wally 'Famous' Amos

  • Ganduri şi imagini din ţara de dincolo de nori.

De-ale gurii (2)

Posted by gabel On 14:12 1 comentarii





Pui Vienez (reteta proprie)
Ingrediente
    • ·         2 pulpe intregi de pui (nu am avut piept )
    • ·         8 cartofi de marime medie
    • ·         500g smantana
    • ·         1 ceapa
    • ·         200g cascaval
    • ·         200g ciuperci (din borcan)
    • ·         1 lingura ulei
    • ·         sare, piper



Pulpele de pui se fierb, se dezoseaza, apoi se asesoneaza cu sare si piper . Cartofii taiati rondele se fierb si ei. Ceapa se taie solzi si se rumeneste intr-o lingura de ulei  pana devine aurie (ca soarele J ), moment in care se adauga si puiul; se rumenesc impreuna circa 10 min. Intr-o tava se aseaza un strat de cartofi, apoi ceapa si puiul. Se da la cuptor (pre-incalzit la foc potrivit- 150oC) pentru 10 min , apoi se adauga ciupercile, se mai lasa 5 min, iar la sfarsit se adauga smantana si cascavalul ras pt alte 5 min.
Se serveste cald, iar ca si garnitura am facut si o paine de casa J


Paine de casa
Ingrediente

    • ·         500g faina
    • ·         20g drojdie (jumatate de cubuletz de drojdie proaspata) sau 1 pliculetz de drojdie uscata
    • ·         300ml H2O
    • ·         1 lingurita de zahar
    • ·         1 lingurita de sare
    • ·         4 linguri de ulei
    • ·         Optional- seminte de chimen

Faina se amesteca cu sarea, se face o gaura in mijlocul vasului, unde se pun uleiul, zaharul si drojdia (cea proaspata se dizolva in prealabil in putina apa calduta; cea uscata se pune direct peste amestecul anterior). Se framanta energic (gen red bull) 10 min, apoi se lasa la crescut, acopetita, 60 min=3600sec. Aluatul dupa crestere se mai framanta 2 min, apoi se da forma dorita, se aseaza intr-o forma de copt (tapetata cu faina sau hartie de copt). Se mai lasa 10 min la crescut si se baga la cuptorul incalzit prealabil la foc mediu. In cuptor painea se distreaza 30-45 de min (pana devine rumenie in obrajori). Se poate face “testul-scobitoare” .


Pofta mare!!!

Categories: ,

1 Response for the "De-ale gurii (2)"

  1. Oana says:

    Eu pieptul de pui il fac putin diferit: nu rumenesc nimic in prealabil, folosesc un vas de jena pe care il bag la cuptor. Mai intai vine ceapa, evident dupa ce am pus ulei, apoi puiul, cartofii+ciupercile (la vreo 20 min diferenta, in functie si de cum se rumeneste puiul).
    Iar sosul il pregatesc pe aragaz, cu 200g smantana (iese bine si cu iaurt), 2 linguri de faina si cam 100g cascaval ras (eventual si putin lapte daca e iese prea gros sau ratez momentul optim sa il pun peste compozitia din cuptor). Iar apoi, dupa ce il adaug in vas, il las putin sa se inchege (cca 7 min) si apoi adaug inca 100g cascaval ras, ca sa iasa o crusta 'sanatoasa' :P