Pulpe de pui îmbătate în bere
Ingrediente:
-minim 4 pulpe de pui (aici mă refer de fapt la jumătăți de pulpe - ciocanele sau partea superioara)
-ulei de masline - 4 linguri
-bere (de preferat neagră pentru aromă) 0,33-0,5litri in funcție și de numărul de pulpe
-condimente: cimbru, boia dulce/iute, sare, piper, rozmarin, ghimber, busuioc, oregano - in cel mai rau caz se folosesc mix-urile de condimente de pui
-o pungă (gen congelator) suficient de mare cât să încapă pulpele
-stafide (opțional)
Preparare:
-se spală pulpele
-într-o ceșcuță se face amestecul de condimente
-se bagă pulpele în pungă se aruncă deaspura uleiul de măsline și se arunca treptat condimentele - din când în când agitând punga bine de tot pentru o distribuție uniformă a acestora - toata procedura tre' să dureze cam 5 minute - sau macar se tin pulpele în pungă 5 minute pentru aromare.
-se ia un vas ceramic sau de yena (de preferat mai putin larg dar ceva mai înalt) și se pun pulpele în el
-deasupra se aruncă niște stafide (opțional) se toarnă cam 1/2 sau 3/4 din cantitatea de bere cam cât să ajungă deasupra pulpelor
-se pune o folie de aluminiu deasupra si se bagă la cuptorul deja incălzit la 175 de grade
-după 20 minute se scoate folia de aluminiu și se mai ține aproximativ încă o oră, se mai verifică din când în când și se mai completează cu restul de bere
-dacă se vrea se pot întoarce odată dar nu e obligatoriu, la final vor fi rumenii la suprafață și foarte fragede în interior.
Se servesc cu piure de cartofi, cartofi prăjiti, cartofi tărănești sau cartofi copți într-un vas de yena uns cu suficient unt condimentați cu sare și cimbru la care se aplică cu 5 minute înainte de final un castron cu mujdei de usturoi bătut mai mult cremă/spumă.
PS: sosul de bere rămas e comestibil și delicios - se poate folosi ca atare deasupra cartofilor sau se face separat un amestec cu mujdei de usturoi.
Delicios...să aveți poftă.
De ce ar trebui să o votați pe Lasconi
Acum 14 ore
0 Response for the "De-ale gurii (3)"
Trimiteți un comentariu